De winnaar geeft nooit op en de opgever zal nooit winnen

Bote-Nicolay

Meer dan 37 jaar is Bote Nicolay werkzaam geweest in het onderwijs op allerlei scholen en opleidingen. De laatste jaren als docent en topsportcoördinator op de sportopleiding CIOS in Heerenveen. Nu is hij pensionado en levensgenieter. Daarnaast is hij vele jaren actief geweest in de triatlonsport, ook op vele niveaus en in meerdere functies. Hij is Nederlands kampioen Wintertriatlon 50+ geweest en bondscoach junioren van de NTB. Op dit moment is hij ook nog vrijwilliger bij de Zonnebloem. Vanaf zijn jeugdjaren heeft hij vrijwilligerswerk gedaan in de sport en andere maatschappelijke organisaties. In totaal komt hij boven de 50 jaar.

Bote is vanaf de oprichting van de stichting lid van het bestuur van de stichting in de functie van penningmeester. Froukje was net terug gekomen uit Nepal en vertelde wat ze allemaal had mee gemaakt. Haar drager, een student van de universiteit in Kathmandu, had nog nooit een computer aan geraakt. Dat was onbegrijpelijk en daar wilde ze wat aan doen.  Corry wilde wel voorzitter worden, Froukje secretaris en toen zochten ze nog een penningmeester voor de op te richten  stichting. Daar ben ik toen ingestapt, het leek me leuk om een steentje bij te dragen en het kostte toch niet zoveel tijd (naast de drukke baan).

Het begon pas echt te leven toen we na een jaar zelf naar Nepal gingen en daar de mensen waar het om gaat hebben leren kennen. Daar valt dan op dat ze zo graag vooruit willen en kansen willen krijgen in hun leven. Het is niet eenvoudig als je totaal geen geld hebt om die doelen die je voor ogen hebt waar te maken. Vanaf dat moment ben ik ervan overtuigd dat we mensen van de laagste kaste in een van de armste landen van de wereld kunnen ondersteunen en bemoedigen om hun droom na te jagen. In april 2015 gaan we voor de achtste keer naar Nepal om de projecten te bezoeken en met de mensen daar te evalueren en nieuwe plannen te maken voor de toekomst. Er valt nog veel te doen in Nepal, het is een lange weg die ook nog eens heel traag wordt afgelegd door allerlei omstandigheden in  het land zelf.

Met mijn motto: ”De winnaar geeft nooit op en de opgever zal nooit winnen”, worden elkaar jaar stapjes gezet in het gelukkiger maken van mensen in Nepal.

 

Bote Nicolay, penningmeester

 

Sponsored by

 

WildeGanzen Logo

 

 

 

anbi logo

SMPN is ANBI goedgekeurd

 

 

 000Foundationlogo ASN

gemeenteHeerenveen

 

 

 

 

 

wiepvandermeulen

 

 

 

 

 

 

 hotel-heidehof

 

 

 bedankt

logo SMPN 150

Onze stichting  wordt gesteund door
tal van bedrijven, kerken, organisaties
en scholen.

Wij zijn alle deze mensen
dankbaar voor hun bijdrage, in welke
vorm dan ook. Lees meer ... >>

 


 

 ANBI stempel