nepalese-studenten-schrijven-hun-sponsoren                      Nepalese studenten schrijven hun sponsoren.
De Stichting Studentenproject Nepal bemiddelt sinds 2000 in sponsoring van kansarme studenten in Nepal. Voor 225 euro of 115 euro (afhankelijk van de studiefase) per jaar kunnen sponsors uit Nederland een student steunen. Afhankelijk van de studie is een student per jaar ongeveer 1200 tot 1400 euro kwijt. Dat bedrag omvat onder andere de kamerhuur, eten en drinken, reiskosten, collegegeld, leermiddelen. Veel studenten proberen een baan te vinden om hun studie te bekostigen. Omdat de economische situatie van Nepal niet florissant is, is dat geen gemakkelijke opgaaf.
 
Jaarlijks haken studenten af, omdat zij het geld niet meer kunnen opbrengen. Bijdragen van sponsors zijn daarom meer dan welkom. Het geld van de sponsor wordt gebruikt voor collegegeld, examengeld, kamerhuur en de aanschaf van boeken.
 
 

rijtje-jongen-buiten-bij-school

 

Studentencontroleurs

De studenten worden gecontroleerd door vijf controleurs. Tot 2011 werkten zij zelfstandig. In 2011 is de NGO Student Help Nepal opgericht en sindsdien werken de controleurs samen. Controleurs zijn  Tendy Sherpa, Thakur Dhital,  Bhadra Bharam, Amrit Pudasaini en Man Bahadur, die de taken in 2013 overnam van Jos Bus.  De controleurs controleren de sponsorstudent in Nepal op een aantal zaken, zoals de inschrijving van de student aan de universiteit, de tentamens, de facturen voor het collegegeld en de storting van het sponsorgeld op de bank. Er vinden verschillende controlemomenten per jaar plaats. Zowel sponsors, controleurs als sponsorstudenten ontvangen een contract van de Stichting Studentenproject Nepal. Tot nu toe ontvingen/ontvangen 450 studenten financiële ondersteuning uit Nederland. Op dit moment staan 24 studenten op de wachtlijst.
  

 

 

Studenten blij met sponsorbijdrage

Rond de 165 studenten hebben in oktober 2016 weer hun jaarlijkse sponsorbijdrage ontvangen. Dat gebeurde tijdens het projectbezoek van de bestuursleden Gerda Breeuwsma (studentensponsoring) en Froukje Nijholt (secretaris). De studenten kunnen het geld vooral na de aardbevingen in 2015 goed gebruiken.

Tot nu toe ontvingen/ontvangen 465 studenten financiële ondersteuning uit Nederland. Op dit moment (dec. 2016) staan 12 studenten op de wachtlijst.

 

 

 

Sponsored by

 

WildeGanzen Logo

 

 

 

anbi logo

SMPN is ANBI goedgekeurd

 

 

 000Foundationlogo ASN

gemeenteHeerenveen

 

 

 

 

 

wiepvandermeulen

 

 

 

 

 

 

 hotel-heidehof

 

 

 bedankt

logo SMPN 150

Onze stichting  wordt gesteund door
tal van bedrijven, kerken, organisaties
en scholen.

Wij zijn alle deze mensen
dankbaar voor hun bijdrage, in welke
vorm dan ook. Lees meer ... >>

 


 

 ANBI stempel