computerproject

 logo SMPN 150Klik hier

voor een online presentatie

waarin is te zien hoe SPN-CI opleidt

van basiscursus naar werk.

 

Het computerinstituut SPN-CI in Kathmandu heeft twintig leerplekken. Viermaal per dag worden cursussen gegeven. Tijdens de basiscursus leert de student werken met het tekstverwerkingsprogramma Word, het spreadsheetprogramma Excel en het presentatieprogramma PowerPoint, alsmede omgaan met internet en e-mail. Ook kunnen studenten er terecht voor grafische vormgeving en websites ontwerpen.Chhongba-SherpaMedio 2006 is gestart met een hardwarecursus.

Sinds 2012 kunnen studenten er ook terecht voor een accountancy-cursus. In 2013 en 2014 volgden cursussen accountancy en e-commerce. In de afgelopen veertien jaar zijn meer dan 3250 studenten geslaagd bij dit instituut.

Coördinator is Chhongba Sherpa.

 
 
 

Computerproject Gorkhagebied

Medio 2012 is op vijf scholen in het Gorkhagebied een computerproject van start gegaan. Het gaat om de scholen in Deurali, Pandrung, Gyagi, Baluwa en Amale. Het project is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen de partners van SMPN in Nepal. Dat zijn SPN-CI, het computerinstituut in Kathmandu, die het project begeleidt, Village Environment Nepal (VEN), die het project uitrolt en verantwoordelijk is voor de afspraken en Student Help, die een docent (voormalig sponsorstudent) heeft aanbevolen voor de trainingen. Leraren en leerlingen in dit afgelegen berggebied zijn erg blij met het project.
 
Computerproject2
 

Bestuur

Het Nepalese bestuur bestaat uit voorzitter Ang Tsering Lama, vice-voorzitter Tendy Sherpa, secretaris/penningmeester Man Bahadur en de bestuursleden Nabin Karki en Sangita Yadav.
 
 Tsering Lama Tendy-Sherpa Man-Bahadur Nabin-Karki    
Ang Tsering Lama Tendy Sherpa Man Bahadur Nabin Karki  

 

 

Sponsored by

 

WildeGanzen Logo

 

 

 

anbi logo

SMPN is ANBI goedgekeurd

 

 

 000Foundationlogo ASN

gemeenteHeerenveen

 

 

 

 

 

wiepvandermeulen

 

 

 

 

 

 

 hotel-heidehof

 

 

 bedankt

logo SMPN 150

Onze stichting  wordt gesteund door
tal van bedrijven, kerken, organisaties
en scholen.

Wij zijn alle deze mensen
dankbaar voor hun bijdrage, in welke
vorm dan ook. Lees meer ... >>

 


 

 ANBI stempel