studenten-met-hun-ontvangen-computer-certificaat-van-de-Nederlandse-bestuursleden-en-docenten
 
De Stichting Studentenproject Nepal bemiddelt sinds 2000 in sponsoring van kansarme studenten in Nepal. Voor 225 euro of 115 euro (afhankelijk van de studiefase) per jaar kunnen sponsors uit Nederland een student steunen.
 
Afhankelijk van de studie is een student per jaar ongeveer 1200 tot 1400 euro kwijt. Dat bedrag omvat onder andere de kamerhuur, eten en drinken, reiskosten, collegegeld, leermiddelen. Veel studenten proberen een baan te vinden om hun studie te bekostigen. Omdat de economische situatie van Nepal niet florissant is, is dat geen gemakkelijke opgaaf.
 
gesponsorde-studenten-uit-Tibetaans-vluchtelingenkamp                           Gesponsorde studenten uit Tibetaans
                                         vluchtelingenkamp.
Jaarlijks haken studenten af, omdat zij het geld niet meer kunnen opbrengen. Bijdragen van sponsors zijn daarom meer dan welkom. Het geld van de sponsor wordt gebruikt voor collegegeld, examengeld, kamerhuur en de aanschaf van boeken.
 
Op dit moment wachten 24 studenten op een donateur. Sinds de aardbevingen in 2015 is het moeilijker geworden om werk te vinden. Jonge kinderen van 13 of 14 jaar worden van school gehaald om mee te helpen op het land of in een steengroeve. Hun hulp is nodig om het gezinsinkomen te vergroten, zodat er voldoende te eten is. Dankzij hulp van sponsors kunnen zij weer naar school. Voor 115 euro of 225 euro per jaar maakt u het verschil.
 

 

Sponsored by

 

WildeGanzen Logo

 

 

 

anbi logo

SMPN is ANBI goedgekeurd

 

 

 000Foundationlogo ASN

gemeenteHeerenveen

 

 

 

 

 

wiepvandermeulen

 

 

 

 

 

 

 hotel-heidehof

 

 

 bedankt

logo SMPN 150

Onze stichting  wordt gesteund door
tal van bedrijven, kerken, organisaties
en scholen.

Wij zijn alle deze mensen
dankbaar voor hun bijdrage, in welke
vorm dan ook. Lees meer ... >>

 


 

 ANBI stempel