belastingdienst 014In veel gevallen is het mogelijk om uw gift en donaties af te trekken bij de Inkomstenbelasting. Om daarvoor in aanmerking te komen moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Hieronder leest u daar meer over.

 

Hulpmiddel Aftrek giften

Geeft u wel eens geld of goederen aan een goed doel of een instelling? Dan doet u een gift. Giften die u doet, mag u misschien aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. Met het hulpmiddel Aftrek giften gaat u na of uw giften aftrekbaar zijn. 
Ga naar de website van de Belastingdienst...

 

fiscaal attest

 

Periodieke schenking

Het is mogelijk om uw donatie of sponsorbijdrage voor de student te regelen door middel van een “Overeenkomst periodieke gift in geld”. 

Het kost niets extra en toch kunt u meer geven aan SMPN. Dat werkt als volgt:


  • U geeft voor een periode van vijf jaar elk jaar een bedrag aan SMPN.

  • Dit legt u vast in een ‘Overeenkomst periodieke gift in geld’.
  • 
De hoogte van het bedrag bepaalt u zelf (minimaal 50 euro).
  • 
Het bedrag is 100 procent aftrekbaar van uw verzamelinkomen.

 

Graag wil ik voor u als donateur van onze stichting de voordelen op een rijtje zetten en hoe het in de praktijk aangepakt kan worden.

 


Schenken

geld 325De bijdrage die u jaarlijks overmaakt naar de stichting Studenten- en Musaharproject Nepal kunt u substantieel verhogen zonder dat het u meer kost door een ‘Overeenkomst’ op te stellen. Een schenking kan zijn een periodieke bijdrage, de studentensponsoring, enz.

ANBI stempelHet is het geven van geld aan een persoon, een instelling of een goed doel. In ons geval aan een ANBI - een Algemeen Nut Beogende Instelling. De Stichting Studenten- en Musaharproject Nepal is goedgekeurd als ANBI door de Belastingdienst. Een schenking of gift is in de ogen van de Belastingdienst een gewone gift, met aftrek van een drempel, of een periodieke gift, zonder aftrek van een drempel.In de ‘Overeenkomst’ legt u vast om aan de stichting Studenten- en Musaharproject Nepal jaarlijks (mag ook in gedeelten) een bedrag (minimaal 50 euro) over te maken en dat gedurende minimaal 5 jaren. Zie ook voor deze voorwaarden op www.belastingdienst.nl/goede.

Voor welk bedrag en voor hoelang u schenkt bepaalt u zelf. Het bruto-inkomen is bepalend voor de inkomstenbelasting en de schijf die voor u wordt toegepast op uw belastingaftrek.

 

Ook uw netto donatie hoger uit laten vallen?

belastingdienst 018Wilt u ook de netto donatie hoger laten uitvallen? Neem dan contact op met de penningmeester voor een formulier en de verdere afhandeling. Het formulier kunt u opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon 06-42499527. Wilt u kennisnemen van de inhoud van deze ‘Overeenkomst periodieke gift’, dan kunt u hier de pdf downloaden.
 Het is ook mogelijk om de (jaarlijkse) bijdrage via een SEPA-machtigingsformulier te regelen.


 

Wilt u het zichzelf gemakkelijk maken door te machtigen? klik dan hier download van het machtigingsformulier.

 


Bote Nicolay, penningmeester.

 

 

Sponsored by

 

WildeGanzen Logo

 

 

 

anbi logo

SMPN is ANBI goedgekeurd

 

 

 000Foundationlogo ASN

gemeenteHeerenveen

 

 

 

 

 

wiepvandermeulen

 

 

 

 

 

 

 hotel-heidehof

 

 

 bedankt

logo SMPN 150

Onze stichting  wordt gesteund door
tal van bedrijven, kerken, organisaties
en scholen.

Wij zijn alle deze mensen
dankbaar voor hun bijdrage, in welke
vorm dan ook. Lees meer ... >>

 


 

 ANBI stempel