Dromen komen toch uit...

studenten 0888De Stichting Studenten- en Musaharproject Nepal (SMPN) heeft in Nepal - een van de armste landen ter wereld - diverse projecten opgezet. Het doel is om voor arme studenten betere toekomstkansen te creëren en dat kinderen in het berggebied Gorkha veilige scholen krijgen. Voor al deze dromen en projecten is geld nodig. Wilt u een bijdrage leveren om dit te realiseren? Word dan donateur.

 

Wat doet SMPN met uw geld?

Het computerproject in Kathmandu richt zich op arme, lage kaste studenten. Ze zijn meestal afkomstig uit de bergen in de Himalaya waar geen verdere toekomst voor hen is. Bij het computerinstituut SPN-CI kunnen zij terecht voor de basiscursus (Word, Excel en PowerPoint, internet en e-mail) en cursussen grafische vormgeving en websites ontwerpen. Ook kunnen studenten een hardware- of accountancycursus volgen. En sinds 2013/2014 ook cursussen e-commerce. Het Nepalese bestuur (SPN-CI) en hoofddocent Chhongba Sherpa coördineren de computerlessen.

 

Studentensponsoring

Sponsoren verrichten goed werk door een student voor € 225 of een schoolkind € 115 per jaar te steunen. Veel jongens en meisjes kunnen daardoor studeren. Er zijn ook vriendenclubs, collega's, families die met meerdere personen 225 euro per jaar bijeenbrengen.

Onze Nepalese partner ‘Student Help Nepal’ en het Nederlandse bestuur werken nauw samen om alles goed te laten verlopen.

 

Scholenproject Gorkhadistrict

groepsfoto-schoolkinderen-1010214SMPN is in het Gorkhadistrict gestart met een scholenproject. In totaal hebben 20 scholen dringend hulp nodig. De leerlingen krijgen onderwijs in oude vervallen gebouwen, waarvan een aantal op instorten staan. Ook is er een groot lerarentekort. Omdat de overheid op alle fronten te kort schiet, is hulp uit het buitenland noodzakelijk.

De stichting probeert zich de komende jaren in samenwerking met sponsors/fondsen en andere betrokkenen sterk te maken voor nieuwbouw en renovatie.

kinderen-wassen-zichOp de wensenlijst staan ook: watervoorzieningen, toiletten, bibliotheken, sport- en spelmateriaal etc. Op vijf van de geholpen scholen in het Gorkhagebied is een computerproject van start gegaan. Het project is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen verschillende partners van SMPN in Nepal. Dat zijn SPN-CI, het computerinstituut in Kathmandu, die het project begeleidt, Village Environment Nepal (VEN), die het project uitrolt en verantwoordelijk is voor de afspraken, en Student Help Nepal, die een docent (voormalig sponsorstudent) heeft geleverd voor de trainingen.

 

Donateurs en sponsoren ontvangen gratis de Nieuwsbrief die eenmaal per jaar verschijnt. Tweemaal per jaar wordt een digitale nieuwsbrief toegestuurd. Er is jaarlijks een gratis Nepalavond met informatie over de voortgang van de projecten, een Nepalees buffet en muziek en/of dans.

 

Wilt u donateur worden?

Maak uw gift over op NL18 INGB 0008 7191 23 t.n.v. SMPN Heerenveen. U kunt ook SMPN machtigen om jaarlijks/maandelijks een bepaald bedrag via een SEPA-machtiging te laten afschrijven. Download hier het machtingsformulier.

 

Sponsored by

 

WildeGanzen Logo

 

 

 

anbi logo

SMPN is ANBI goedgekeurd

 

 

 000Foundationlogo ASN

gemeenteHeerenveen

 

 

 

 

 

wiepvandermeulen

 

 

 

 

 

 

 hotel-heidehof

 

 

 bedankt

logo SMPN 150

Onze stichting  wordt gesteund door
tal van bedrijven, kerken, organisaties
en scholen.

Wij zijn alle deze mensen
dankbaar voor hun bijdrage, in welke
vorm dan ook. Lees meer ... >>

 


 

 ANBI stempel