Inzetten voor kwaliteit van onderwijs

Akkemar Born

Graag stel ik me aan u voor: mijn naam is Akkemar Born, 54 jaar en ik woon in Drachten. Ik werk als docent Journalistiek op ROC Friese Poort. In 2016 heb ik de master Onderwijswetenschappen behaald en ik wil de hierin opgedane kennis en expertise graag inzetten in landen waar kwalitatief goed onderwijs niet vanzelfsprekend is.

Op de Nepalavond (18 november 2016) maakte ik kennis met de stichting SMPN, de activiteiten en de bestuursleden. Froukje Nijholt kende ik al langer evenals haar enthousiasme voor de mensen en projecten in Nepal. Nu leerde ik ook de andere bestuursleden kennen en had ik een hernieuwde kennismaking met Tineke Huizinga. 

Wat me bijzonder aansprak was de vernieuwde kijk op onderwijsprojecten; goede aardbevingsbestendige scholen bouwen is hard nodig, computers en computerlessen zijn onmisbaar en voor kansarme studenten een mogelijkheid op een toekomst met een baan maar hoe zit het met de kwaliteit van het onderwijs in die schoolgebouwen en computerlessen? 

Juist voor de kwaliteit van onderwijs en de onderwijsontwikkeling wil ik me graag inzetten in SMPN samen met de mensen in Nepal. Ik heb een onderwijsontwikkelingsproject in Ethiopië gedaan samen met Edukans en ik hoop op korte termijn te onderzoeken of er ook in Nepal een onderwijsontwikkelingsproject gestart kan worden om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren in de verschillende projecten met de nadruk op actief leren.

 

Sponsored by

 

WildeGanzen Logo

 

 

 

anbi logo

SMPN is ANBI goedgekeurd

 

 

 000Foundationlogo ASN

gemeenteHeerenveen

 

 

 

 

 

wiepvandermeulen

 

 

 

 

 

 

 hotel-heidehof

 

 

 bedankt

logo SMPN 150

Onze stichting  wordt gesteund door
tal van bedrijven, kerken, organisaties
en scholen.

Wij zijn alle deze mensen
dankbaar voor hun bijdrage, in welke
vorm dan ook. Lees meer ... >>

 


 

 ANBI stempel